.
Korang boleh panggil aku dengan nama Azmas ataupun Su.Kenapa nama Azmas yang aku pilih???sebabnya Az tu nama suami aku dan Mas tu nama aku.Aku suka menulis blog.Hobi ku adalah bermain dengan javascript..Aku suka berkawan so kalu korang nak berkawan dengan aku,amatlah dialu-alukan.Mungkin bahasaku tidak seindah sasterawan. So andaikata ada bait-bait kata yang menyinggung perasaan korang, aku susun sepuluh jari memohon maaf.Salam perkenalan kepada semua
maaf sebab dah lama x update blog nie.. sekarang sedang sibuk dengan blog bisness kak sue di bawah nie jemputlah jenguk!!!

Membuat Search Box disebelah kanan

Hari nie masa kak sue jenguk blog akak..akak tgk ada


Sebelum ini,kak sue dah pun buat tutorial nie,cuma bezanya search tersebut berada disebelah kiri tapi Bleazapp minta kak sue ajar bagaimana search berada disebelah kanan seperti ini




1.Mula-mula login ke blog korang
2.Klik Layout
3.Klik Add A Gadget
4.Pilih Edit HTML
5.Copy kod dibawah didalamnya

<p align="right">
<form id="searchthis" action="http://galeriazmas.blogspot.com/search" style="display:inline;" method="get">
<strong>Gallery Azmas Dot Com<br/></strong>
<input id="b-query" maxlength="255" name="q" size="20" type="text"/>
<input id="b-searchbtn" value="Search" type="submit"/>
</form></p>

*gantikan link berwarna biru dengan link dan tajuk blog korang sendiri.

6.Kemudian Save

Luangkanlah sedikit masa korang untuk memberi komen di blog ini kerana setiap komen yang dibuat oleh korang amat bermakna dan secara tidak langsung ianya memberi suntikan semangat untuk saya terus menulis di blog ini...

0 Teman-teman yang sudi komen:

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin